En berättelse om bakgrunden till min önskan att bli omskuren, vägen mot att förverkliga denna önskan samt vad som händer efteråt.

Kommentarer är välkomna, förutsatt att de uttrycks i en seriös och civiliserad ton, samt är relevanta, d.v.s. berör självvald manlig omskärelse.

Tveka inte att skicka e-post om du vill ha personlig kontakt, klicka bara på länken i min profil.



Click the flag for English version!

onsdag 8 december 2010

Efter elva månader

Det har gått mer än ett halvår sedan förra inlägget. "På allmän begäran" försöker jag uppdatera bloggen, om inte annat så bara för att berätta att jag bara mår bra!

Att vara omskuren är en naturlig del av mitt liv, och jag kan knappt minnas hur det är att ha en förhud. Min penis har inte förädnrats särskilt mycket, som ni kan se på bilderna!

Häromdagen fick jag ett mejl från en kille som nyligen blivit omskuren här i Sverige av medicinska skäl. På kliniken där han var hade de berättat att de fått mängder av telefonsamtal från killar som hade frågat efter kosmetisk omskärelse. De hade förstås hänvisats till privata kliniker.

Denna upplysning förvånade mig verkligen! Jag hade aldrig väntat mig att höra något sådant, men kanske är det sant att icke-medicinsk omskärelse ökar i Sverige. Andelen är dock väldigt liten, så även en stor ökning kommer förmodligen att innebära att andelen omskurna fortsätter att vara liten.


43 kommentarer:

  1. Vill bara tacka för att ni har tagit er tiden att skriva och dela er upplevelse. Det har en lugnande effekt då man själv måste omskäras och är lite små rädd inför ingreppet.
    Tack igen!

    SvaraRadera
  2. Hittade denna sida idag tack vare Google. Har alltid haft lite trång förhud och tyckt det det varit pinsamt och jobbigt att tänka på det, har skjutit undan de tankarna. Men varje gång man har sex så fastnar förhuden bakom ollonet och det känns obehagligt vilket oftast leder till att man inte kan komma i själva samlaget. Får ofta ta ut den, rätta till den och försöka igen. Sällan har det funkat. Men jag har känt att det är normalt med förhud, allt annat är onormalt så att säga. Har blivit mer sexuellt aktiv på sistone vad det gäller tjejer och tycker det är oerhört pinsamt när man får dra i snabeln för att rätta till det.

    Träffade en doktor i höstas då jag på fyllan haft oskyddat sex tidigare och ville testa mig för aids. När jag kom tillbaka och fick resultatet att allt var ok kunde jag inte låta bli att ta upp mitt problem. Jag är bara ett par år yngre än dig och jag hade grubblat på detta så länge att jag äntligen samlade mig och tog tjuren vid hornen. Fick en operationstid i december som jag tyvärr fick tacka nej till då jag skulle ut och resa. Har nu fått en tid på tisdag och oroar mig ständigt, därav att jag sökte på nätet idag. Försöker intala mig själv att det kommer bli bra med argument som att tjejer gillar omskurna killar och att allt kommer bli mycket bättre efter detta - jag menar, jag har inte haft ett samlag utan detta problem på 20 år!

    Din sida har stillat min oro något även om jag fortfarande inte kan sluta tänka på det, du ska ha ett stort tack för att du lagt ner så mycket tid på detta! Ingen sex på 3-6 veckor... måste berätta för tjejen jag ska träffa 2 dagar efter operationen, grejen är att jag kan inte skjuta på det längre nu, jag måste ta tag i det, det kommer aldrig att komma ett bra tillfälle där det bättre lämpar sig att göra det och jag har redan tackat nej en gång. Har inte kunnat berätta för mina vänner, men för tjejen jag ska träffa på torsdag är det oundvikligt. Hur länge dröjde det innan du kunde genomföra ett samlag?
    Inget behov av att ta bort frenulum nu såhär i efterhand?

    Som sagt, ett stort tack!

    SvaraRadera
  3. Tack för inläggen, bägge två anonyma!

    Det är synd att gå med sådana problem så länge. Visst är det ett känsligt område, men det bästa vore om man kunde avdramatisera förhuden - såväl närvaron av den, som frånvaron av den samma.
    Kvinnor går till gynekologen relativt ofta, men vi män har inte samma möjlighet att på ett naturligt sätt få tillfälle att ta upp diverse problem med våra könsorgan med läkare, och tyvärr pratar vi inte med varandra om det heller.
    Det låter bra att du äntligen ska göra något åt ditt problem, och jag hoppas och är nästan säker på att du kommer att känna dig enbart nöjd efter ett tag. Omskärelse är en tämligen banal och riskfri operation, och de flesta blir överraskade över att besvären efteråt är ganska lindriga.
    Det värsta brukar vara nattliga erektioner som i början kan kännas ganska smärtsamma och obehagliga, men det går snart över. Tänk på att tömma blåsan ordentligt alldeles innan du lägger dig för att sova, det brukar underlätta en del.
    Den manliga sexdriften skulle med fördel kunna avdramatiseras och avmytologiseras. Det känns besvärligt när lusten faller på och man inte kan tillfredsställa sig, men det är inte så märkvärdigt att avstå i några veckor. Kom ihåg att det är en mycket kort period i ditt liv!
    När du ska på dejten på torsdag så berättar du bara när det faller sig naturligt - senast om det verkar dra ihop sig till sex! - att du har genomgått den här operationen, så att några sexuella aktiviteter inte är att tänka på de närmaste veckorna för din del. Att vara öppen och ärlig brukar alltid gå hem, eller hur? Även män måste sköta om och tänka på sina kroppar och sin hälsa. Tänk på vem som är nummer ett!
    Onani bör man vänta med minst två veckor, samlag ytterligare någon vecka, och i så fall med kondom till cirka sex veckor efter operationen.
    I övrigt gäller att man inte gör något som är smärtsam!
    För min egen del har jag inte haft något regelrätt samlag, däremot andra sexuella aktiviteter - som jag inte går in på här - som varit till stor glädje och nöje!
    Du behöver inte oroa dig, tänk istället att du har något spännande att se fram emot. Skicka gärna ett mejl om du undrar över något.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. P.S.
    Jag har kvar frenulum. Något egentligt behov av att ta bort den har jag inte, men kanske jag gör det ändå någon gång!

    SvaraRadera
  5. Hej igen, den anonyme från 4/2 här igen. Nu är det bara timmar kvar till operationen i morgon bitti... Tack vare din blogg och ditt svar ovan känns det mycket bättre även om jag är oerhört nervös då jag skjutit på detta problem så otroligt länge. Som du säger pratar vi män inte om det, jag har inte berättat om det jag ska göra för nån förutom ett av mina syskon och det tog emot det med.
    Tog mig i kragen och meddelade min dejt "redan" idag eftersom vi träffats en gång förut och jag ville att hon skulle vara medveten om mitt ingrepp redan nu, vet inte hur många timmar jag suttit och förberett mig. Hon tog det faktiskt bra och det kändes skönt att berätta det för en tjej också.
    Enligt din blogg tog du bort bandaget på dag 2, hoppas jag läker lika snabbt. Har vid tidigare operationer haft järnbrist som förlängt läketiden, ska ta det med doktorn i morgon för säkerhets skull, kanske behöver äta lite järntillskott några veckor.
    Som du säger är det en kort tid av mitt liv som kommer röra sig kring denna operation, men just nu känns det som att det kommer ta över större delen av min vakna tid ett tag framöver. Men det blev riktigt bra för dig och jag är ändock förhoppningsfull. Tack för lyckönskningen och ditt PS!

    SvaraRadera
  6. Det vore omänskligt att inte alls vara nervös inför ett sådan operation. Men förhoppningsvis kanske du kan vara nervös ungefär som om du skulle operera bort ett födelsemärke eller rotfylla en tand, snarare än om du stod inför en kommande kastration - om du förstår vad jag menar!

    Bra att du berättat för några andra, det blir liksom mindre stort och märkvärdigt då.

    Det här med bandage tror jag att olika läkare ger olika rekommendationer om. En del får inget bandage alls, men det är nog klokt att ha det ett par dagar i alla fall, så att eventuellt läckage av sårvätska absorberas av den i stället för att fastna i kläderna. Det är ju lättare att blöta upp en kompress innan man tar av den än ett par kalsonger!

    Du har helt rätt, merparten av din vakna tid kommer att uppfyllas av det här en tid framöver, men som allt annat går det över. Passa på att
    observera dig själv, du kanske kan lära känna nya sidor av dig själv?

    Det kommer säkert att gå bra i morgon, jag ska hålla tummen. Hör av dig så jag får veta vad som hände!

    SvaraRadera
  7. Har ofta haft oturen att få göra om mina operationer och det gjorde mig extra nervös, men
    det har nu gått några timmar sen jag gjorde operationen kl 10 i förmiddags. Jag tog 2 alvedon när jag kom hem och förutom att det gjorde lite ont att kissa och det kom lite blod är det inga problem.

    Jag togs väl om hand och operationen löpte smidigt, ungefär som du beskrev ovan. Läkaren undrade hur jag ville ha det och vi var överens om att allt skulle bort förutom frenulum som sparades. Hade lite problem med en av mina vener som blödde en del, men det löste de till slut. Efter att ha vilat 20 minuter var det dags att gå och kissa och det var helt omöjligt utan att kissa i bandaget så det var bara att ta bort. Med dina bilder i färskt minne kom besvikelsen, det såg ut som förut,
    men med mindre förhud så att säga, inte alls som på de bilder där du precis tagit av bandaget. På dina bilder syns ollonet hela tiden, på min skymtar det bara... Väntade på att läkaren skulle komma förbi, men det kom 4 killar till som skulle göra samma procedur efter mig så det var hektiskt och jag kom av mig, skämdes helt enkelt med så många åhörare runt omkring så jag kunde aldrig riktigt fråga. Och alla penisar är olika så kanske kan jag inte se ut så pga att det skulle bli för spänt om allt togs bort? Hade ju samma önskan som dig: ingen förhud ska täcka ollonet.

    Hoppas du förstår var jag vill komma, med så många års funderingar, invänjningen av hur kommer se ut och så får man ett helt annat resultat. Men som sagt, det är en lång läkeprocess och mycket kan hända, går inte att säga redan nu hur slutresultatet kommer bli - men ditt blev kanon! Men där såg man ollonet redan direkt efter operation.
    Funderade på att ta med bilder från nätet, men trodde inte att man kunde missuppfatta "allt ska bort"... kommer nog ringa sjukhuset i morgon och fråga efter mer info.

    SvaraRadera
  8. Det är trist att höra att du inte kände att du kunde fråga så mycket som du ville. När man gör en sådan operation är det SÅ viktigt att man får lov att fråga, både före och efter, utan att behöva känna sig dum eller i stressad.

    Svenska läkare brukar ha inställningen att ta bort så lite förhud som möjligt, och har ibland svårt att förstå att det finns de som faktiskt vill ta bort ALLT och att det då betyder ALLT.

    Men - det är svårt att redan nu avgöra hurdant slutresultatet kommer att bli, det är mycket vävnad som ska "komma på plats" och svullnad som ska försvinna, och det tar sin tid. Förhoppningsvis kommer du så småningom att tycka att din snorre har blivit riktigt snygg. Man ska tycka om sig själv, såväl knopp som kropp och snopp, med eller utan förhud!

    Vad jag vill säga är: Var inte besviken! Det blir aldrig precis så som man föreställt sig, och den ena penisen är inte den andra lik. Om - jag säger OM - du ändå kommer fram till att alldeles för lite förhud har tagits bort, så finns alltid möjligheten att göra om det.

    Jag tar för givet att läkaren sagt till att du absolut inte ska äta smärtstillande tabletter med acetylsalicylsyra, d.v.s. magnecyl, treo o.dyl.? Alvedon innehåller paracetamol, och det är helt rätt! Skulle du känna att det börjar göra ont, vänta inte utan ta en eller två tabletter direkt.

    Om du inte har lagt dig redan: Kom ihåg att gå och kissa ur dig det sista du gör innan du går till sängs!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  9. Aj då, hade jag vetat om att svenska läkare hade den inställningen hade jag nog varit tydligare innan operationen startade, men när han sa att allt skulle bort trodde jag att han verkligen menade det och sen gick allt så attans fort. Men det är som du säger, det tar ett tag innan det läker så man vet inte hur slutresultatet kommer bli än. Ser dock inte alls ut som din så ett synligt ollon är jag tveksam till att det blir. Tror min inställning att all förhud ska bort har mycket att göra med alla de år jag gått och förtryckt detta problem, har skämts så mycket, har känts onormalt att ta bort förhuden liksom och nu när jag äntligen bestämt mig ville jag få bort den helt.

    Tyckte det var lite för mycket jag som skulle ställa frågor och för lite info, det var jag som tog upp det där med smärtstillande och doktorn frågade vad jag hade hemma varvid jag svarade Ipren och Alvedon, han sa då att Alvedon var ok och just den biten dubbelkollade jag faktiskt med sjuksköterskan.

    Ska nu ta 2 Alvedon, kissa och gå och lägga mig.
    Har bestämt mig för att iaf ringa sjukhuset imorgon och prata med dem medan de har mig i färskt minne.

    Stort tack för dina svar!

    SvaraRadera
  10. Det är bra, du har rätt att ställa frågor, och ofta kommer man inte på dem förrän man kommit hem.

    Jag vet ju inte hur mycket förhud du hade innan, du kanske hade ganska mycket "överhäng", så att läkaren trodde att "allt" betydde att det överflödiga skulle bort?

    I vilket fall: Från och med nu kommer du inte att ha några problem med din förhud. Även om det finns kvar mer hud än du hade hoppats, så kanske det det kommer att vara lätt för dig att få den att stanna bakom ollonet, och då är det ju ändå nästan som du önskade.

    Har du förresten fått råd om att skydda ollonet under de första veckorna? Minns inte om jag nämnde något om det för dig.

    SvaraRadera
  11. Jag hade rätt mycket förhud, det såg ut som en strut som de skrivit på andra ställen på nätet, den stack kanske över ollonet med nån centimeter i slakt tillstånd. Efter operationen ser den typ ut som din innan operationen (!) så det finns rätt mycket förhud kvar.

    Jag har inte fått nåt råd om att skydda ollonet, men eftersom det knappt ens är synligt och är skyddat av en ring av förhud så är det nog inget jag behöver tänka på.

    Jag ringde och pratade med sjukhuset nyss och när jag väl hamnat rätt så tog jag upp att jag var missnöjd då ollonet var så dolt, hon tyckte att jag skulle ta det lugnt, låta det gå en vecka och se hur det ser ut då, omöjligt att säga redan dagen efter hur det kommer att bli med svullnader och allt. Jag fick veta att läkaren som gjort just min operation kom från ett annat sjukhus och att han inte skulle komma tillbaka på väldigt lång tid. Och att alla läkare har sin "metod". Kändes sådär, men jag ska som sagt låta det gå en vecka så får vi se vad jag tycker då.

    SvaraRadera
  12. Då förstår jag. Men du har i vilket fall som helst blivit av med rejält mycket förhud, så det är ju en stor vinst! Visst, jag hade en kort förhud som jag tog bort, men det innebär inte att du inte är omskuren "på riktigt", det finns många varianter.

    Alla läkare har "sin metod"? Hm... Hur vore det om läkarna insåg att varje patient har "sina önskemål" och att det är något de ska anpassa sig till?

    Men det är helt riktigt att du kan ta det lugnt. Det dröjer länge innan allt är färdigt, och du behöver tid att vänja dig vid din "nya" penis. Om du ändå är missnöjd i slutänden så tycker jag du ska överväga att klaga och begära att operationen görs om, så att det blir så som du faktiskt ville ha det.

    Förresten, om du har såpass mycket förhud kvar, så innebär det kanske att du inte behöver plågas så mycket av de nattliga erektionerna. Hur var det nu under den första natten?

    SvaraRadera
  13. Jo, det är klart, men efter lång tids fundering hade jag vant mig med den "cleana looken" där ollonet hela tiden syns och såg fram emot att få bort all förhud. Men som sagt, ska låta det gå en vecka så får vi se vad jag tycker - tror dock jag kommer ha samma uppfattning då, men vem vet?

    Första natten gick bra, vaknade bara av att jag var kissnödig tidigt på morgonen och att det gjorde lite ont, det var allt. Idag har jag bara tagit 2 Alvedon på morgonen, sticker lite i den, men ingen fara, så jag har skippat att ta fler tabletter. Skulle bastat nu i helgen, men helt uteslutet så klart, så nu vet en av mina närmaste vänner om vad jag har gjort också, hade inget val, var inte helt lätt, men det gick, ingen idé att ljuga om det.

    SvaraRadera
  14. Jag tänker inte försöka övertala dig att "gilla läget" bara för sakens egen skull, bara dämpa eventuell besvikelse något, eftersom det alltid är ett visst glapp mellan förväntningar och verkligt resultat. Samtidigt inser jag ju att det finns en reell orsak till att du inte är nöjd, och det ska jag inte försöka prata bort!

    Vad var din väns respons på att du berättade om din operation? Gissningsvis inte lika dramatisk som i dina egna tankar!
    Basta får du nog vänta med ett par veckor till, sedan är det bara att gå dit igen och visa upp dig! ;-)

    SvaraRadera
  15. Reser bort nu över helgen och ska försöka tänka på annat även om det så klart är svårt. Så får vi se hur det ser ut om en vecka.

    Nej det stämmer :-) Han var förstående och tyckte det var bra att jag äntligen tagit tag i det. Ett par veckor låter nästan för bra för att vara sant, vet att man inte ska längta eftersom livet är kort, men nu kan jag faktiskt inte låta bli att göra det, men som sagt, får se hur allt känns i mitten av nästa vecka.

    SvaraRadera
  16. Jag vet inte exakt vilka rekommendationer som gäller vad gäller bastubad, men tror du kan gå dit så fort sårskorporna ramlat av. Vad gäller att simma i en allmän bassäng kanske du ska vänta lite längre för säkerhets skull, det är där du exponeras för bakterier.

    SvaraRadera
  17. Det har nu gått 9 dagar sen jag gjorde min operation och förhuden är tajtare än nånsin. Vid operationen kortades den bara av och stygnen sitter kvar så det är för tidigt att säga hur det blir. Resonerade mig själv fram till att låta det gå så pass lång tid att stygnen släpper innan jag tar nästa steg (2-4 veckor). Ringde till sjuksyrran idag och hon höll med. Har inte längre ont, men vågar inte försöka få bak förhuden innan stygnen släpper, vill inte sabba nåt. Gör förbannat ont när man får morgonstånd och tjejer vill man knappt titta på ;-) Sen har själva snittet gjorts ojämnt, det sticker fram en flik på ena kanten liksom, inte alls snyggt och tror inte det kommer vara så skönt heller. Jag är ganska inställd på ytterligare en operation, det här känns fortfarande inte bra.

    SvaraRadera
  18. Det där låter inte så bra, faktiskt, snarare som att ditt problem har förvärrats. Så går det när läkare inte fattar vad en omskärelse är. Det är inte ovanligt att en så liten operation som den du fick gjord förr eller senare slutar med att hela förhuden måste tas bort, eftersom förträngningsproblem återkommer.

    Stygnen bör redan ha gjort sitt, efter 9 dagar kan du plocka bort dem själv. 4 veckor ska du absolut inte behöva vänta. Min tanke är att du ska begära att få en ordentlig omskärelse utförd, och av en erfaren läkare. Jag vet inte var i landet du befinner dig, men eventuellt skulle du kunna begära att bli remitterad till en annan klinik, eventuellt en privat urolog, om du inte har förtroende för den du har varit hos.

    Faktiskt blir jag lite förbannad när jag tänker på att du ska gå och vänta flera veckor och sedan behöva börja om igen! Om den här förträngningen inte ger med sig snart så är frågan om det är så mycket mer att vänta på, med tanke på att det tar tid att få ny operation o.s.v.

    Ge inte med dig, klaga, hota eventuellt med anmälan...

    SvaraRadera
  19. Det har nu gått 13 dagar och det är fortfarande lika trångt.
    Tog precis bort de 2 sista stygnen och kollade resultatet i detalj.
    Det har läkt bra, men kanten är riktigt ojämn, verkligen ingen skönhetsoperation.
    Öppningen är bara 1 cm bred och förhuden runtom riktigt tajt, skulle jag få stånd skulle jag spricka.
    Jag kan omöjligt komma åt och göra rent ordenligt heller, så trångt är det.
    Mina tankar for iväg, jag fick ångest, svettades och jag bara skakade, tårar...
    Jag måste ringa sjukhuset igen i morgon bitti, mitt problem har förvärrats ordentligt efter ingreppet, sex är inte att tänka på ens.
    Det känns som att jag har blivit opererad ev en praoelev eller nåt, tur att han inte kommer tillbaka på länge.
    Hur tänkte läkaren när han sydde ihop det hela med en mindre omkrets än jag hade innan och varför tog han inte bort hela förhuden som vi kom överens om?
    Jag befinner mig i Stockholmsområdet och tydligen ska deras ordinarie läkare vara tillbaka, han borde veta vad han gör och jag hoppas att jag kan få en ny tid så fort som möjligt, tungt att göra det igen bara.

    SvaraRadera
  20. Fy åt helvete, ja det låter onekligen totalt amatörmässigt. Så ska du inte ha det!
    Bra att du ringer. Säg som det är: Du har det värre än någonsin efter ett ingrepp som skulle förbättra för dig. Kräv att få tid för omoperation snarast, ju förr desto bättre.

    Jag håller tummen för dig, och hoppas få höra goda nyheter snart!

    SvaraRadera
  21. Jag ringde och pratade med sjuksyrran i morse och hon skulle prata med den ordinarie läkaren och ringa tillbaka och det gjorde hon nyss. Trots mina krav om att få göra om det utan ett besök innan så vägrade de fixa det, jag var upprörd och hon försökte lugna ner mig genom att säga att det är väl bra att de fixat en tid så snabbt till mig ändå (lät först på de som att de skulle vänta tills läkaren som gjort operationen var tillbaka och det skulle dröja) - jag är bokad för läkarbesök så han får titta torsdagen den 3/3 runt lunch. Med dagens IT-samhälle kan man tycka att det borde räcka att jag tar ett foto av resultatet och mailar till doktorn, nu får jag lägga ytterligare 4 h på att åka dit och sen vänta igen på ny operationstid... förut kunde jag iaf använda den sexuellt, men nu blir det nog ett antal veckor som "munk".

    SvaraRadera
  22. Jag tror ändå det får betraktas som ett hyfsat besked, att du får tid för besök om en vecka. Att läkaren vill göra en tredimensionell undersökning först får man nog förstå, men nog kunde de se till att ha en operationstid "färdig" redan nu.
    Jag förstår din frustration till 100%, men tycker ändå det låter som att de tar dig fullt seriöst, så härda ut, fast det blir en del slöseri med tid!

    SvaraRadera
  23. Det går troll i det här. Min tid jag hade idag blev inställd och jag fick en ny om en vecka, bara att fortsätta vänta... men jag hoppas ändå att jag har turen att få en bra läkare denna gång.

    SvaraRadera
  24. Nä, det är ju för jäkligt! Jag blir förbannad...

    SvaraRadera
  25. Doktorn som jag idag träffade utför inga såna här operationer (!) men efter att ha undersökt mig förstod han att jag var missnöjd och han skulle framföra till läkaren som ska göra operationen att det är en "total circumcision" som behöver göras. Jag vägrade betala för läkarbesöket idag och slapp det eftersom doktorn höll med om att de klantat sig.

    Vad det gäller en ny operationstid så skulle det börja en ny (förflyttad) läkare i april som skulle kunna ta det (lät nästan lika bra som förra läkaren...), men jag framhävde att jag kan komma när som helst och på kort varsel så de skulle kolla med sjukhuset där jag började hela min resa och se om de kunde utföra operationen där om de eventuellt hade mer tid. Så de ska återkomma till mig så fort de fått fram en tid, doktorn skulle göra vad han kunde för att lösa det så snabbt som möjligt. Så nu är det bara att fortsätta vänta. Tills dess försöker jag låta bli att tänka på tjejer, har försökt använda den men fasen va ont det gör, helt sjukt va trångt det blivit.

    Får återkomma när jag fått en tid / när jag gjort operation nummer 2, händer inte så mycket mer på ett tag nu.

    SvaraRadera
  26. I fredags låg det där, brevet från sjukhuset, gissa om jag blev förvånad över att det gick så snabbt! Har fått en tid för operation av den nya läkaren den 1:a april så nu har nedräkningen börjat. Hoppas verkligen han vet vad han gör... Det har otroligt nog blivit ännu trängre nu sen operationen, öppningen är kanske en halv cm, snart kan man inte ens kissa. Men men, då kommer problemet vara ännu tydligare när det väl är dags för operation.

    SvaraRadera
  27. Otroligt att du ska behöva vänta så länge. Enligt min mening borde kliniken vara skyldig att ringa runt till varenda ställe som finns i trakten och se om de kan klämma in en operation åt dig.
    Nåja, det är några veckor, jag håller tummen för dig!

    SvaraRadera
  28. Idag var det så dags för operation 2. Sov knappt alls i natt... Började med förseningar på sjukhuset, men efter tre kvarts väntande fick jag komma in, göra mig i ordning och träffa doktorn. Han gav direkt ett bra intryck och lyssnade verkligen på mig.

    Väl inne för operation dubbelkollade han att vi var överens om vad som skulle göras och efter operationen fick jag titta på och godkänna resultatet innan jag lämnade operationsbordet. Hela teamet som var närvarande var som natt och dag mot förra gången. Jag är riktigt nöjd så långt, all förhud är borta och jag har inte ens tagit någon värktablett efteråt :-) Det kommer troligen inte läka lika fort som förra gången, men det gör mig absolut ingenting bara det blir bra!

    Och självklart har jag vägrat betala nåt för operation 2 eftersom de klantade sig, en av sjuksyrrorna sa vid ett tillfälle "Aj då, då får vi skämmas" när jag sa att jag varit där 7 veckor tidigare för samma operation och det av den blev förvärrades.

    Nu återstår det bara att se hur det blir med tiden, men jag är rätt säker på att det kommer bli riktigt bra den här gången :-)

    SvaraRadera
  29. Jag gläds å dina vägnar!
    Synd att du har fått pinas två månader i onödan, men det tillhör nu det förflutna. Jag hoppas att du från och med nu kommer att ha mestadels positiva upplevelser!
    Kanske du har lust att avbilda din nya skapelse också? Publicerar den gärna här om du vill! :-)

    SvaraRadera
  30. Hehe, den är inte direkt vacker men läker på rätt bra! Det har redan gått en vecka och liksom dig tog jag av förbandet efter 2 dagar. Har dock rätt svårt med sömn och att gå, är oerhört känslig i början eftersom ollonet nu är helt fritt och jag får stånd lite väl ofta och då gör det rätt ont. Försöker tänka på annat men inte alltid det hjälper :-) Men det känns som att det kommer att bli riktigt bra den här gången, sömmen går så att säga precis bakom ollonet.

    SvaraRadera
  31. Den blir nog vacker snart! :-)
    Ett tips för den första känsliga tiden (ditt ollon är ju ovant vid att vara blottat) är att smörja ollonet med vaselin och lägga en kompress löst runtomkring i kalsongerna, det lindrar friktionen lite grann. Kallingarna bör dessutom vara ganska åtsittande, men det kanske du har tänkt på. Drick inte för mycket på kvällen, och kissa också ordentligt alldeles innan du ligger dig.
    Du har alltså fått en låg omskärelse, det kommer att se snyggt ut!

    SvaraRadera
  32. Hej!
    Det har nu gått lite drygt 5 veckor och det har läkt helt ok, lite ojämnt och så bakom ollonet, men som doktorn sa kommer det ta 2-4 månader innan det är helt klart, men nu har jag iaf äntligen kunnat använda den :-).
    Ollonet är fortfarande extremt känsligt, men jag antar att det kommer var det en lång tid framöver. Det har blivit lite som en "ny" kroppsdel, både jag och den jag är med är lite ovana med att hantera det hela.
    Men det känns riktigt bra, stort tack för att du la upp allt här. Hoppas du också fortfarande är nöjd! Njut av livet :-)

    SvaraRadera
  33. Det låter alldeles utmärkt, och du verkar riktigt nöjd. Äntligen har du få ordning på snorren! Stort grattis och hoppas det fortsätter på det sättet.
    Och ja, jag är också nöjd! :-)

    SvaraRadera
  34. Nu vet jag inte om du fortfarande läser kommentarer i bloggen. Men jag gjorde en omskärelse i torsdags, och upplever att läkningsprocessen går som den ska. Såret runt om ser fint ut på de flesta ställen, men på ett område på 1-2 cm har det blivit som små "svullnader". Ser ut som små vårtor som sticker upp. En är gråaktig och de andra är hudfärgade. Är detta något du känner igen? Jag är orolig ärret kommer bli fult, eller att de små "vårtorna" kommer vara kvar när det läkt.

    SvaraRadera
  35. Hej!
    Svårt att säga efter din beskrivning. Eftersom det inte har gått ens en vecka är det ju fullt normalt med diverse svullnader och ojämnheter som kan både komma och gå - det dröjer ett bra tag innan det börjar jämna till sig. Jag kan bara ge ett generellt råd att röra det hela så lite som möjligt, men det kanske du redan tänker på.
    Vill du ha ytterligare synpunkter eller råd och dåd, så får du gärna skicka ett e-brev, länk finns i min profilinformation.

    SvaraRadera
  36. vilken typ rekomenderar du? eller vilken typ kan det vara när jag vill ha bort så mycket som möhligt men ändå ha viss rörelse så man slipper jobbet med glidmedel?

    SvaraRadera
  37. Anonym 28/10:
    Det är omöjligt att svara på utan att veta mer om dig. Du får gärna skicka ett personligt mejl om du vill, om du går till min profil så hittar du mejlfunktionen.

    SvaraRadera
  38. Tack för detta informativa och mycket välskrivna bloggflöde av text och bilder. Är medicinskt omskuren sedan 3 dagar och måste säga att din blogg hjälpt mig väldigt mycket. Var orolig för svullnaden men har tack vare din rapportering insett att det är helt i sin ordning och bör gå ner inom kort.

    Tack igen! Uppskattar att du delat med dig av din erfarenhet.

    SvaraRadera
  39. Hej!
    Kom över din blogg när jag själv blivit omskuren. Hade varit skönt att fått läsa den innan så att man inte hade behövt vara orolig. Men allt gick bra, väldigt nöjd. Ser på dina bilder att ditt ingrepp är lyckat. Grattis till oss båda.

    SvaraRadera
  40. Tack för att du delat med dej. Jag gjorde operationen i onsdags och den gick förvånansvärt lätt och smärtfritt men nattliga stånd plågar mej och ett ollon som varit skyddat av förhud är nu helt blottat och skaver. Det är det värsta tycker jag och jag förstår inte hur jag ska kunna jobba utan att det skaver...

    SvaraRadera
  41. Hej!
    hittade din sida efter att jag gjort operationen och det intressant läsning!
    det har nu gått lite drygt en vecka sen min operation och det ser ganska lika ut för mej men mitt snitt ligger något närmare ollonet. kan du dra skinnet över ollonet nått alls? tycker det är ganska obehagligt när ollonet ligger emot kalsongen. men det har blivit tåligare än det var innan iaf. nästan som tunt skinn på det.

    SvaraRadera
  42. Hej!
    Hittade nyligen din blogg och har läst den med stort intresse. Jag har länge fascinerats av detta med omskärelse och haft en önskan att själv bli omskuren. Nu har jag läst en del om ämnet och nästan bestämt mig för att få det gjort. Har också börjat leta efter kliniker som kan utföra ingreppet. Sökningar på nätet ger en del träffar, men jag vill ju hitta en läkare som kan göra det bra så att det blir snyggt och utan onödiga komplikationer. Har du några tips vart man bör vända sig? Var gjorde du själv din omskärelse?

    SvaraRadera